Vedlikehold av dine moseprodukter

mosebilde

Alle våre moseprodukter er beregnet som vedlikeholdsfrie etter at de er farget og preparert.

Mosen blir farget og preparert på fabrikken før vi kan lage våre mosekreasjoner. Dette vil si at mosen ikke lengre er levende og har ikke behov for sollys, vann eller annen vedlikehold.

Mosen er hygroskopisk som vil si at den absorberer og avgir luftfuktighet. Har du et tørt inneklima, vil mosen din også bli tørr. Dette er ikke farlig eller skadelig for mosen, den vil opprettholde sin opprinnelige naturlige form, men kan drysse om den blir tatt på. Moseproduktene er spesielt utsatt for å bli tørre på vinteren når vi setter opp temperaturen inne og luften ute er tørr og kald. Lav luftfuktighet kan føre til tørr hud, tørre øyne og slimhinner hos oss mennesker (https://sml.snl.no/luftfuktighet_-_inneklima). For at den skal forbi bli myk, anbefaler vi at relativ konstant luftfuktighet er rundt 35%, sunt for mosen og for deg.

Mosen har gjennom SINTEF blitt klassifisert som flammesikker (ISO 11925-2) med høyeste score, i tillegg til å ha fått klassifisering for kvalitet og miljø ISO 9001 og 14001. Videre er moseproduktene behandlet med antistatiske midler (det tiltrekker seg ikke normal støvmengde eller insekter) som også gjør det allergivennlig.

Fra SINTEF har mosen også fått klassifisering som lydabsorberende fra Nordgröna i Sverige, som gjør den til et ypperlig tilskudd i et kontorlandskap.

Moseproduktene er ikke klassifisert som miljøskadelig og inneholder ingen giftstoffer. Dette betyr at produktene trygt kan deponeres i henhold til lokale regler uten at det utgjør noen skader for miljøet.

Tips til vedlikehold av moseprodukter

1. Ikke vann mosen! Uansett hvor mye dette strider mot å holde det grønne i live, er mosen mumifisert, den lever ikke lengre og har ikke behov for vann. Vanning over tid kan ødelegge mosens naturlige egenskaper til å forbli myk.

2. Ved hjelp av et hygrometer, kan du måle luftfuktigheten over tid og vurdere om tiltak må iverksettes. Små endringer i ventilasjonssystemet kan gjøre store utslag.

3. Er moseproduktet ditt blitt tørt, kan du sette det ut i frisk luft i en times tid.

4. Hvis du har et tørt innemiljø, kan man investere i en luftfukter. Vi anbefaler «Trotec, B400» for større arealer.

5. Er mosen støvete kan man bruke en statisk støvmopp som vil tiltrekke deg eventuelt samlet støv. Dette er ikke normalt et problem da mosen er antistatisk.

6. Krystalliserer mosen seg, kan den sprayes lett med varmt vann for å løse opp saltene. Dette anbefales ikke å gjøre flere ganger og om det er et gjentakende problem, ønsker vi at du tar kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Privacy Policy / Cookie Policy